Retro-Citatet

"Jag skulle inte vilja råda någon att börja skriva spel. Det är en mycket arbetsam tillvaro. Alla får väl lust att lägga av. Det är ju alltid programmerarna som får ta alla smällarna när producenterna inte klarar av sitt arbete. Det finns ingen verksamhet som sköts som spelindustrin."
- Intervju med Mark McCubbin från 1991-

2010-02-24

Nyproducerad plattformsaction till NES

Retrozone är en trevlig nätbutik för oss som vill ha det lite retro emellanåt. Jag har tipsat om deras produkter i tidigare inlägg som det här och detta.

Nu levererar de det första plattformsspelet till Nintendos 8-bitare på över 15 år. Spelet heter Battle Kid: Fortress of Peril och ska enligt säljtexten vara inspirerat av bland annat indie-spelet I Wanna Be The Guy: The Movie: The Game.

BKFoP ser ut som klassisk plattformsaction i Mega man-stil och erbjuder över 550 rum, mer än 30 olika fiender och totalt 8 bossar. Spelet kostar 30 dollar och för det får man förutom den specialtillverkade spelkassetten (endast nya delar har använts) även manual i 4-färg och ett klassiskt damm-etui.

Spelet är testat och ska fungera på äkta Nintendo-enheter (samtliga regioner) samt kloner som NEX, Yobo, RetroDuo, and FC Twin. Mer info om detta och andra nyproducerade kassetter finner ni på Retrozone.


3 kommentarer:

Niclas sa...

Tack för tipset! Det är måste jag skaffa. Jag är ju en av de sinnessjuka som faktiskt gillar IWBTG. Hoppas de låtit sig inspireras av IWBTG:s humor bara.

Thomas sa...

Ja, det är svårt att inte gilla vansinnigheterna i IWBTG. Dock ser som sagt Battle Kid mer ut som en "seriös" Mega Man-kopia.

Niclas sa...

Jag ser i vilket fall fram emot att lägga vantarna på Battle Kid. Jag snackade lite med Kayin, som gjorde IWBTG, och han har tydligen godkänt alla referenser i Batlle Kid. Intervjun kan du läsa på Kraid.se, om du är intresserad!

Tack för en intressant blogg!