Retro-Citatet

"Jag skulle inte vilja råda någon att börja skriva spel. Det är en mycket arbetsam tillvaro. Alla får väl lust att lägga av. Det är ju alltid programmerarna som får ta alla smällarna när producenterna inte klarar av sitt arbete. Det finns ingen verksamhet som sköts som spelindustrin."
- Intervju med Mark McCubbin från 1991-

2010-02-23

Gratis krigshistorik från EA

 
Min inställning till hur gott gratis smakar är ingen hemlighet för den som följer den här bloggen. Senaste spelet ut som rapporterades om här var det utmärkta racing/action-spelet Death Rally.

Denna gång är det dags att tipsa om RTS-klassikerna Command & conquer, Red alert samt Tiberian sun som EA nu erbjuder för fri nedladdning. Som extra grädde på moset är även expansionspaketet Firestorm inkluderat i den sistnämnda titeln.

Spelen ska fungera i Windows XP (i vissa fall efter lite trixande) men det är oklart huruvida de går att köra rakt av i nyare OS som Vista och 7. Glädjande är dock att ett flertal av de gamla C&C-spelen fortfarande går att spela online via XWIS servrar.

Så vad väntar ni på? Denna tunga bit av spelhistorien finns att ladda ned på EA:s officiella Command & conquer-sida. Vi ses på slagfältet!

Inga kommentarer: