Retro-Citatet

"Jag skulle inte vilja råda någon att börja skriva spel. Det är en mycket arbetsam tillvaro. Alla får väl lust att lägga av. Det är ju alltid programmerarna som får ta alla smällarna när producenterna inte klarar av sitt arbete. Det finns ingen verksamhet som sköts som spelindustrin."
- Intervju med Mark McCubbin från 1991-

2010-05-25

Roller coaster the movie

Exploaterandet av alla möjliga och omöjliga spel från filmbranschens sida fortsätter. Förra sommaren spreds nyheten att Universal planerar att göra film på arkadklassikern Asteroids. Nu rapporteras det om en annan speltitel med minimal handling som Hollywood tänker sig klistra på en fantasifull berättelse.


Denna gång är det Sony pictures animation som plockat upp rättigheterna till Roller coaster tycoon och bland de som ska föra över spelet till vita duken finns personer från såväl nyinspelningen av Karate kid som nästa års storsuccéer(?) The Smurfs och The Zookeeper.

Undrar just vad de hittar på härnäst? Lemmings the movie kanske?

2 kommentarer:

Robin sa...

Verkar som om någon har brist på fantasi? är det något spel som man ska göra en film baserad på så är det System Shock, Syndicate, X-Com eller Deus Ex.

Thomas sa...

Japp, kan bara hålla med. Och jag tror att 90-talet är den bästa perioden att plocka filmidéer från också. Precis som i dina exempel finns det lagom mycket grundstory där för att bygga något intressant filmmanus av, men samtidigt inte så mycket att det bara blir en filmversion av spelet, som väl är risken med mer moderna spel.