Retro-Citatet

"Jag skulle inte vilja råda någon att börja skriva spel. Det är en mycket arbetsam tillvaro. Alla får väl lust att lägga av. Det är ju alltid programmerarna som får ta alla smällarna när producenterna inte klarar av sitt arbete. Det finns ingen verksamhet som sköts som spelindustrin."
- Intervju med Mark McCubbin från 1991-

2009-07-17

Asteroids-film - Idétorka för vem?

Att göra film baserat på ett spel är inte alls ovanligt idag. Att göra film på ett 30 år gammalt spel hör däremot till ovanligheterna, men det är precis vad Universal studios tänker göra. Spelet är Ataris rymdklassiker Asteroids och Universal var ett av fyra filmbolag (bl a Fox & Sony) som hade huggsexa om rättigheterna.

Manuset ska skrivas av Matthew Lopez (Race to Witch mountain) och eftersom spelet i stort sett inte har någon handling är det oklart ännu vad filmen ska handla om. Detta är dock inget nytt för Universal som är i den situationen med filmrättigheter till några av Hasbros brädspel, till exempel Battleship.

Det finns två slutsatser man kan välja på i förlängningen och båda är lika nedslående. Antingen är det idétorka i Hollywood, eller så betraktas många av dagens spel som så fattiga på nya idéer att Hollywood hellre slåss om urgamla spel utan någon handling alls.

Inga kommentarer: