Retro-Citatet

"Jag skulle inte vilja råda någon att börja skriva spel. Det är en mycket arbetsam tillvaro. Alla får väl lust att lägga av. Det är ju alltid programmerarna som får ta alla smällarna när producenterna inte klarar av sitt arbete. Det finns ingen verksamhet som sköts som spelindustrin."
- Intervju med Mark McCubbin från 1991-

2009-07-20

Uppdatering av bloggen

Endast en uppdatering sedan sist så beslutet att gå igenom emulatornyheterna varannan vecka istället för varje var nog rätt. Denna gång är det Byuu som är tillbaka med en ny fin version av sin Super Nintendo-emulator.

BSnes är som bekant ingen b-emulator. Emulatorn som strävar efter att vara så exakt som möjligt, och därmed har högre systemkrav än normalt, har nu kommit i version 0.048.

Den stora nyheten denna gång är införandet av så kallade "save states", alltså möjligheten att spara ett spel var och när som helst. Än så länge fungerar det bara för standardspel så stöd för spel med special-chip som SuperFX och SA-1 kommer att rullas ut i senare versioner. Övriga nyheter i denna version kan läsas på hemsidan där även filerna finns för nedladdning.

Inga kommentarer: