Retro-Citatet

"Jag skulle inte vilja råda någon att börja skriva spel. Det är en mycket arbetsam tillvaro. Alla får väl lust att lägga av. Det är ju alltid programmerarna som får ta alla smällarna när producenterna inte klarar av sitt arbete. Det finns ingen verksamhet som sköts som spelindustrin."
- Intervju med Mark McCubbin från 1991-

2010-03-01

Uppdateringar

Det är få uppdateringar gjorda inom de delar av emulatorscenen som jag väljer att bevaka för tillfället. Förhoppningsvis arbetar utvecklarna för fullt och en islossning kanske är att vänta till våren?

WinVice finns i alla fall ute i en ny version där man koncentrerat sig mycket på att strömlinjeforma och förenkla olika automatiska startprocedurer. Men utöver det presenterar man en lång rad av förbättringar som kan läsas här.

Den nya versionen heter 2.2 och finns att ladda ned här.

* * *

Utöver detta har det förstås hänt en hel del men eftersom jag gått över till att inte rapportera om SVN-releaser av de flesta emulatorer så märks det inte här. För den som vill ha tätare rapporter och få en ännu större inblick i någon speciell emulators utveckling rekommenderas respektive hemsida. Många utvecklare, som t ex byuu med sin Bsnes, är väldigt flitiga med att dokumentera sina framsteg.

För att den här posten inte skulle vara helt miserabel kändes det som att det var dags att lägga till något nytt i listan.

En väldigt trevlig maskin som många här i Sverige trots allt missat var NEC:s PC-engine (Turbografx-16 i USA). Det finns en ganska bra kommersiell emulator som heter Magic Engine men den jag väljer att lyfta fram här och nu är en japanskutvecklad freeware-emulator vid namn Ootake.

Den kom i dagarna ut i version 2.33 och är inte bara den PCE-emulator som uppdateras oftast, det är också den som ligger närmast Magic Engine ifråga om kompatibilitet.

En av maskinens höjdpunkter torde vara Castlevania: Rondo of Blood som placerade sig som trea när jag sammanfattade Castlevania-spelen förra året.

Och som vanligt mottages tips om emulatorer som ni tycker saknas tacksamt.

Till sist en liten påminnelse om att omröstningen om årets bästa spelblogg 2009 ligger uppe på Level7.nu. En röst på Retroguiden är en röst på bevarandet av spelhistorien.

Inga kommentarer: