Retro-Citatet

"Jag skulle inte vilja råda någon att börja skriva spel. Det är en mycket arbetsam tillvaro. Alla får väl lust att lägga av. Det är ju alltid programmerarna som får ta alla smällarna när producenterna inte klarar av sitt arbete. Det finns ingen verksamhet som sköts som spelindustrin."
- Intervju med Mark McCubbin från 1991-

2010-01-13

Även fiktiva rekord är till för att slås


Minns ni det klassiska 174:e avsnittet av Seinfeld? Det när George Costanza försökte rädda sitt gamla high school-rekord på Frogger? Rekordet löd på 860,630 och har trots att det var helt påhittat blivit en sak av historiskt intresse inom popkulturen.

Nu har dock verkligheten hunnit ikapp sagan. Länge ansågs Georges fiktiva rekord som orealistiskt och oslagbart i den verkliga världen men den första januari i år blev det officiellt att Pat Laffaye mäktat med 896,980 och därmed intagit första-platsen på Twingalaxies ranking för Frogger.


Jason Alexander (som spelade George i Seinfeld) släppte följande skämtsamma uttalandes som svar: "Mazel tov. Du slog en påhittad karaktär med ett påhittat rekord. Dags att betala tillbaka vad dina föräldrar lagt ut på dina studier!"

Inga kommentarer: