Retro-Citatet

"Jag skulle inte vilja råda någon att börja skriva spel. Det är en mycket arbetsam tillvaro. Alla får väl lust att lägga av. Det är ju alltid programmerarna som får ta alla smällarna när producenterna inte klarar av sitt arbete. Det finns ingen verksamhet som sköts som spelindustrin."
- Intervju med Mark McCubbin från 1991-

2009-07-28

Super Mario bros utomhus

När jag var yngre fanns det föräldrar som alltid klagade på att vi ungar satt inne och spelade TV- och datorspel hela dagarna istället för att gå ut och sparka boll eller leka lekar. Även om min generation fortsatt att spela har jag märkt att det fortfarande finns föräldrar som förfasar sig över barnens ovilja att gå ut i solen och andas frisk luft någon gång.

Så hur lockar man ut dem? Borta på Kotaku verkar Brian Crecente ha kommit på en möjlig lösning då han konverterat en del klassiska spel till utomhuslekar. Bland de inkluderade lekarna finns hyllningar till Super Mario bros, Metal gear solid, Space invaders och Pac-man.

Alla lekar finns att ladda ned i PDF-format, så nu finns det verkligen inga ursäkter längre. Man behöver inget NDS för att spela Mario utomhus.

Lekarna hittar du här.

Inga kommentarer: