Retro-Citatet

"Jag skulle inte vilja råda någon att börja skriva spel. Det är en mycket arbetsam tillvaro. Alla får väl lust att lägga av. Det är ju alltid programmerarna som får ta alla smällarna när producenterna inte klarar av sitt arbete. Det finns ingen verksamhet som sköts som spelindustrin."
- Intervju med Mark McCubbin från 1991-

2009-07-26

The Legend of Zelda 3D

Mega man 2.5d utlöste ett enormt intresse när den första videon släpptes i mars. Detta märks inte minst på alla sökningar som lett nyfikna hit till Retroguiden.Nackdelen med Mega man 2.5d är att det bara är just videor och ingenting som är spelbart. (Och frågar ni mig borde Peter släppa Mega man-temat och göra något eget baserat på videorna och på så sätt undgå Capcoms rättighetsbeivrare. Idéerna är unika nog.)

Nu finns det dock ett annat sätt att spela en gammal klassiker i mer än 2 dimensioner. Borta på TIGForum, ett forum för oberoende spelutvecklare, har användaren Radix försökt att föra över The Legend of Zelda till 3D. Än så länge finns det bara några rum i den första labyrinten där man kan gå runt och hugga mot fiender. Men det fungerar förvånansvärt bra även om mycket saknas.Radix siktar på att återskapa hela spelvärlden ovan jord och ytterligare någon labyrint men utesluter inte att hela spelet kan komma att bli återskapat i 3D. Nu väntar jag med spänning på nästa retro-projekt att lysa upp spelhimlen. Gumshoe 3D någon?


LoZ 3D kan laddas ned här.

Inga kommentarer: