Retro-Citatet

"Jag skulle inte vilja råda någon att börja skriva spel. Det är en mycket arbetsam tillvaro. Alla får väl lust att lägga av. Det är ju alltid programmerarna som får ta alla smällarna när producenterna inte klarar av sitt arbete. Det finns ingen verksamhet som sköts som spelindustrin."
- Intervju med Mark McCubbin från 1991-

2009-08-03

Uppdatering av bloggen

Nyheterna på emulatorfronten går denna gång under temat Nintendo.

Det var några månader sedan sist men nu har NES-emulatorn FCEUX släppts i ny version. Den här gången flaggar man framför allt för bättre och mer exakt ljudåtergivning. I övrigt handlar version 2.1.1 mycket om buggrättelser och små förbättringar i gränssnittet. FCEUX finns att ladda ned här.

* * *

Borta hos Byuu har systemkraven sänkts en hel del på hans Super Nintendo-emulator bsnes. Från och med version 0.49 (ej släppt än) kommer de med minst en AMD Athlon 2600+ eller en processor ur Intel core solo-serien klara av att få ut 60fps från 99% av spelen. Den resterande procenten är spel med specialchip som kommer att kräva betydligt mer av datorn.

Som vanligt rekommenderas Byuus webbsida för de som vill få lite mer inblick i hur utvecklingen av en emulator går till då han regelbundet postar inlägg med vad han håller på med för tillfället. Det samt de senaste nedladdningsbara filerna hittar ni här.

Inga kommentarer: