Retro-Citatet

"Jag skulle inte vilja råda någon att börja skriva spel. Det är en mycket arbetsam tillvaro. Alla får väl lust att lägga av. Det är ju alltid programmerarna som får ta alla smällarna när producenterna inte klarar av sitt arbete. Det finns ingen verksamhet som sköts som spelindustrin."
- Intervju med Mark McCubbin från 1991-

2009-06-02

Webbtipset: GameTap - klassiska spel gratis



Jag har några hektiska dagar framför mig så nästa spelgenomgång får vänta ytterligare. Idag bjuder jag på ett webbtips som balanserar på gränsen för vad som är retro, åtminstone efter den här bloggens definition.

Nätsajten Gametap erbjuder en mängd olika spel via sin sajt. En del kräver nedladdning och en del kan spelas direkt i webbläsaren. En annan fördel är att spelet kan börja spelas under tiden som det laddar ned. Således behöver man inte vänta på att alla GB laddas ned om man har en halv-slö uppkoppling.

Det finns tre paket att välja mellan varav ett är gratis. I det hittar man just nu fin-fina klassiker som Earthworm Jim, Deus Ex, Freespace och inte minst Tim Schaefers bortglömda äventyrsspel Psychonauts.

Allt som krävs är en registrering och sedan är det bara att ladda ned och spela.

Inga kommentarer: