Retro-Citatet

"Jag skulle inte vilja råda någon att börja skriva spel. Det är en mycket arbetsam tillvaro. Alla får väl lust att lägga av. Det är ju alltid programmerarna som får ta alla smällarna när producenterna inte klarar av sitt arbete. Det finns ingen verksamhet som sköts som spelindustrin."
- Intervju med Mark McCubbin från 1991-

2009-06-01

Uppdatering av bloggen

Inte mycket nytt under emulatorsolen denna vecka heller. Förhoppningsvis innebär det att det filas på fantastiska uppdateringar till kommande veckor. Ett par trevliga nyheter har jag dock hittat.

WinUAE uppdaterades för en dryg vecka sedan. Nu har man upptäckt en bugg och lagt ut instruktioner för att gå runt den i väntan på en permanent rättelse.

"ASPI uaescsi.device emulation crashes. Workaround: Switch to SPTI or disable uaescsi.device."

* * *

Nykomlingen Byuu fortsätter att utveckla sin SNES-emulator Bsnes i ett raskt tempo. Stöd för SuperFX tog honom enligt uppgift mindre än en vecka att implementera. Dock får vi vänta på det i en ny version av emulatorn ett tag till. På projektets hemsida uppdaterar han dock kontinuerligt sina framsteg (och misslyckanden), så den är väl värd ett besök för den som vill få en liten inblick i hur det går till att konstruera en emulator.

* * *

Veckans uppdatering står dock DOSBox för. Version 0.73 innehåller bland annat stöd för fler grafikkort och upplösningar, förbättrad stöd för Vista, förbättrat stöd för Mac OS X och en hel del andra förbättringar som enligt uppgift ska göra emulatorn något snabbare och mycket stabilare. DOSBox kan hämtas här!

Inga kommentarer: