Retro-Citatet

"Jag skulle inte vilja råda någon att börja skriva spel. Det är en mycket arbetsam tillvaro. Alla får väl lust att lägga av. Det är ju alltid programmerarna som får ta alla smällarna när producenterna inte klarar av sitt arbete. Det finns ingen verksamhet som sköts som spelindustrin."
- Intervju med Mark McCubbin från 1991-

2009-05-31

Webbtipset: Nintendoakuten - rekonditionerade TV-spel

Jag har tipsat om tillbehörssajter förut men då har det rört sig om utländska sajter som varit nischade, som Retrozone. Genom diverse länksurfning snubblade jag nyligen in på Nintendoakuten som onekligen är ett trevligt svenskt alternativ. Till skillnad från ovan nämnda Retrozone erbjuder man inga verktyg eller reservdelar för att modifiera äldre maskiner. Däremot siktar mot att kunna erbjuda såväl spelbara konsoller som spel och tillbehör till en mängd olika format.

Visst kan man komma undan billigare på auktions- och annonssajter, men sällan erbjuds man spel och hårdvara i så gott skick som hos Nintendoakuten. Alla chassin diskas och kontaktstift på olika kretskort rengörs noggrant. Så med tanke på vissa konsollers smutsproblem (NES) kan det vara väl investerade pengar.

I dagsläget erbjuder man såväl basenheter som spel och tillbehör av varierande omfattning till NES, SNES, N64, Gamecube, Playstation och Gameboy men fler plattformar är på väg. Det ser onekligen lovande ut och det ska bli intressant att se när sidan börjar bli helt klar. Redan nu går det dock att köpa en hel del.

Är det någon som handlat från Nintendoakuten får ni gärna höra av er med era intryck. Tips på andra liknande sajter är också välkomna!

Inga kommentarer: