Retro-Citatet

"Jag skulle inte vilja råda någon att börja skriva spel. Det är en mycket arbetsam tillvaro. Alla får väl lust att lägga av. Det är ju alltid programmerarna som får ta alla smällarna när producenterna inte klarar av sitt arbete. Det finns ingen verksamhet som sköts som spelindustrin."
- Intervju med Mark McCubbin från 1991-

2009-03-22

Uppdatering av bloggen

På grund av den senaste tidens strul har Retroguiden fått sig en ansiktslyftning. Som för att matcha årstiden, att vi går mot ljusare tider, så gör även utseendet och designen det. Jag hoppas att förändringen skall vara till det bättre och under tiden kikar jag för fullt på att flytta bloggen till annan plattform för att minimera strul i framtiden.

* * *

Super Nintendo-emulatorn bsnes har fått sin andra uppdatering på kort tid och det ser ut att bli den sista på ett tag. Inga stora förändringar dock och det nya versionsnumret är 0.041.

* * *

Emulatorlistan här på bloggen har utökats med några utmärkta val för att spela gamla retrofavoriter. No$GBA, pSx, Z26, Stella samt ScummVM. Den sistnämnda är en emulator för diverse gamla klassiska äventyrsspel (peka & klicka) för PC. Från början utvecklades programmet för Lucasarts spel men efterhand har stöd lagts till för spel från andra företag. En lista över vilka spel som stöds finns här.

Har du haft problem att få igång något av spelen i Wikipedia-artikeln jag tipsade om senast kan det vara värt att kolla om ScummVM klarar av det. Beneath a Steel Sky är en odödlig, och gratis, klassiker till exempel.

Inga kommentarer: