Retro-Citatet

"Jag skulle inte vilja råda någon att börja skriva spel. Det är en mycket arbetsam tillvaro. Alla får väl lust att lägga av. Det är ju alltid programmerarna som får ta alla smällarna när producenterna inte klarar av sitt arbete. Det finns ingen verksamhet som sköts som spelindustrin."
- Intervju med Mark McCubbin från 1991-

2009-03-21

"Gratis är gott!"

Okej, det är helg och du önskar att du hade något kul att spela utöver det som redan ligger och samlar damm. Så här veckan innan lön ser dock utsikterna små ut att faktiskt få tag i något kul att spela. Åtminstone på laglig och på en moraliskt acceptabel väg. Vad gör du?

En titt på den här Wikipedia-artikeln löser alla problem - och detta utan att du ens behöver lämna huset.

I artikeln listas så kallade 'Freeware'-spel. Alltså spel som en gång kostade en viss summa men som rättighetsinnehavarna nu släppt fria till allmänheten. (Notera dock att de i de flesta fall fortfarande äger rättigheterna till spelen.)

I listan hittar man bland annat en Sam & Max-episod, stadsbyggar-klassikern Sim City, shoot'em up-kungen R-Type och Elder Scrolls:Arena. Det sistnämnda en föregångare till Oblivion.

De flesta genrer verkar representerade och räcker inte denna lista till rekommenderar jag besök på Home of the Underdogs och Old games. Gratis är gott, som bekant!

Inga kommentarer: