Retro-Citatet

"Jag skulle inte vilja råda någon att börja skriva spel. Det är en mycket arbetsam tillvaro. Alla får väl lust att lägga av. Det är ju alltid programmerarna som får ta alla smällarna när producenterna inte klarar av sitt arbete. Det finns ingen verksamhet som sköts som spelindustrin."
- Intervju med Mark McCubbin från 1991-

2009-03-11

Uppdatering av bloggen

Det har hänt en del på emulatorfronten den senaste tiden så här kommer lite uppdateringar.


Snes-emulatorn BSnes är ett nytt tillskott här och kom nyligen i version 0.040 som ser ganska professionell ut. Dock har emulatorn mycket högre systemkrav än normalt eftersom man strävar efter så exakt emulering som möjligt framför genvägar och så kallade "speed hacks" för specifika spel.

Den största nyheten sedan förra versionen är att menyerna skrivits om och gjorts mer användarvänliga. Dessutom har emulatorn fått en ny logotyp men lämnar det öppet till nästa version om någon vill ge sig på att försöka göra en ännu snyggare.

Tack vare andra förbättringar räknar man med att Bsnes 0.040 ska vara c:a 12% snabbare än föregångaren. Övriga nyheter kan läsas på projektets hemsida.
http://byuu.cinnamonpirate.com/bsnes/

* * *

I frånvaron av märkbar aktivitet från utvecklarna bakom Steem fortsätter SainT att ta små kliv framåt. Än är de inte riktigt ikapp men med den senaste uppdateringen lovar det gott, inte minst vad det gäller STE-kompatibiliteten.

Den nya versionen är 2.13.
http://leonard.oxg.free.fr/SainT/saint.html

* * *

Söker man på nätet kan man hitta så kallade WIP-releaser (work in project) av WinUAE 1.6.0. Enligt hemsidan hoppas man släppa den officiella versionen någon gång under våren. Nyheter i den kommer att bli många men några som står ut ifrån mängden är:

Stöd för PC/Atari ST-diskettavbildningar, nyskrivna rutiner för musemulering i Oil Imperium och möjlighet att kopiera från Amigans urklippshanterare till PC:ns.
http://www.winuae.net/

* * *

När vi ändå är inne på nyheter kan jag nämna att jag lagt till en länk till Retrodatabasen.se. Sidan är av Wiki-typ men siktar på att vara mer heltäckande på spelområdet än till exempel Wikipedia. Tillsammans med Emuwiki kan de två bli två viktiga nätresurser för retrospelare.
http://retrodatabasen.se/index.php?title=Huvudsida

2 kommentarer:

Anonym sa...

tjo!
tobbes äldre bror här.
skyssta kan du inte göra en grej på microprose. vet att du är en rackare på att hitta anekdoter bortom google. har precis upptäckt din bloog, möjligt att det redan finns någonstans.....hursom denna blogg håller hög klass.
bj

Thomas sa...

Hej och tack för berömmet, men finns det något bortom all-seende Google?

Skämt åsido. jag har funderat ett tag på att köra fokus på utvecklare eller bolag då och då, och Microprose är en utmärkt kandidat för det. Simulatorer, strategispel och så en Sid Meier i högform. Lägg därtill könsbyten, interna konflikter och ekonomiska problem så finns det nog ett och annat att berätta.

Håll utkik så kommer det vad det lider. Tills vidare kan du ju alltid söka fram M.U.L.E-genomgången för lite Microprose-referenser.