Retro-Citatet

"Jag skulle inte vilja råda någon att börja skriva spel. Det är en mycket arbetsam tillvaro. Alla får väl lust att lägga av. Det är ju alltid programmerarna som får ta alla smällarna när producenterna inte klarar av sitt arbete. Det finns ingen verksamhet som sköts som spelindustrin."
- Intervju med Mark McCubbin från 1991-

2008-12-15

Giana Sisters får upprättelse efter 22 år

Lagom till nästa sommar gör ett par kontroversiella tjejer comeback. Det handlar om de legendariska spelfigurerna Giana Sisters som orsakade rabalder när de en gång i tiden gjorde entré på Commodore 64.

Great Giana Sisters var på intet vis ett revolutionerande plattformsspel. Tvärtom var det en billig kopia av Super Mario Bros med sämre design och spelkänsla men det fyllde ett behov hos C64-spelarna som avundsjukt såg hur NES-spelarna fått ett plattformslir i världsklass.

Knappt hann spelet släppas innan Nintendo bussade sina advokater på utgivaren Rainbow Arts och tvingade dem att dra tillbaka spelet. Kanske var det tack vare detta som spelets rykte växte och genom dåtidens piratkopiering spreds till miljoner C64-ägare.

Hur som helst är det på gång en uppdaterad version och ironiskt nog ska den släppas på Nintendo DS. Ni kan läsa mer här, här samt på utvecklaren Spellbound Entertainments hemsida.

1 kommentar:

Tobias sa...

Äntligen!