Retro-Citatet

"Jag skulle inte vilja råda någon att börja skriva spel. Det är en mycket arbetsam tillvaro. Alla får väl lust att lägga av. Det är ju alltid programmerarna som får ta alla smällarna när producenterna inte klarar av sitt arbete. Det finns ingen verksamhet som sköts som spelindustrin."
- Intervju med Mark McCubbin från 1991-

2010-08-01

Sid Meier firas med egen dag

Följer ni Retroguidens Twitter-flöde har ni redan sett att delstaten Maryland har förärat den legendariske speldesignern Sid Meier med en egen dag. Den Kanada-födde Sid har varit Maryland trogen ända sedan grundandet av Microprose 1982.

Den 21:a september 2010 är det meningen att Civilization V ska släppas och därför har Marylands guvernör beslutat att från och med nu ska den dagen kallas "Sid meier's civilization V day". Utnämningen är en hyllning till det inflytande Sid Meier haft på spelbranschen i allmänhet samt på spelindustrin i Maryland i synnerhet.

Det är sannerligen inga blygsamma ord när man ser att Maryland, förutom Sids eget företag Firaxis games, dessutom huserar spelföretag som Big huge games och Bethesda softworks. Guvernören Martin O'Malley hoppas att alla Maryland-bor kommer att delta i firandet.

Det är bara att hoppas att svenska kommuner tar efter detta initiativ. Vill ni läsa mer om Sid Meier och hans gärningar i spelbranschen rekommenderar jag artiklarna om Microprose som publicerats här ett par gånger tidigare.

Inga kommentarer: