Retro-Citatet

"Jag skulle inte vilja råda någon att börja skriva spel. Det är en mycket arbetsam tillvaro. Alla får väl lust att lägga av. Det är ju alltid programmerarna som får ta alla smällarna när producenterna inte klarar av sitt arbete. Det finns ingen verksamhet som sköts som spelindustrin."
- Intervju med Mark McCubbin från 1991-

2010-08-04

Ny Halo-version

Kan du inte hålla dig tills Halo: reach släpps så kan du alltid stilla abstinensen med lite Halo 2600. Det är som det låter en Halo-version för den gamla Atari 2600, även känd som Atari VCS.

Bakom spelet ligger ingen mindre än Ed Fries som kanske mest är känd för att ha varit chef för Microsoft game studios fram till 2004. Men Eds bakgrund som programmerare sträcker sig ända tillbaka till det tidiga 80-talet. En av anledningarna till att han gjorde spelet var för att se om han fortfarande kunde göra ett spel till maskinen hans karriär en gång startade på. Vidare är det ett försök från Ed att besvara frågan: "Hur hade Halo sett ut om det hade gjorts när Atari 2600 kom ut 1977?"Spelet finns att ladda ned här. Har du ingen emulator rekommenderar jag Stella. En länk till den finns i högerkolumnen. Vill du prova spelet innan är det bara att surfa in här och spela direkt i webbläsaren. För mer kring Ed och hans Halo-tolkning så kan ni klicka er in på spelets Facebook-sida.

Inga kommentarer: