Retro-Citatet

"Jag skulle inte vilja råda någon att börja skriva spel. Det är en mycket arbetsam tillvaro. Alla får väl lust att lägga av. Det är ju alltid programmerarna som får ta alla smällarna när producenterna inte klarar av sitt arbete. Det finns ingen verksamhet som sköts som spelindustrin."
- Intervju med Mark McCubbin från 1991-

2010-05-03

Super Mario crossover


Det här spelet har varit en het snackis på bloggar och Twitter-flöden den senaste veckan men förtjänar definitivt att få ytterligare tid i strålkastarskenet. I grund och botten är det den klassiska frågeställningen "Hur vore det om..." som ger nytt liv till en gammal klassiker. 

Super Mario crossover är i grunden en Flash-version av det klassiska Super Mario bros, men skaparen Jay Pavlina har spetsat till spelet genom att inkludera ytterligare fem spelbara karaktärer från andra klassiska Nintendo-spel. Det handlar om Mega man, Link, Simon Belmont, Samus Aran samt Bill från Probotector. Det bästa är att karaktärerna tar med sig sina respektive färdigheter in i Marios svampvärld. Dessutom uppgraderas de på lämpligt sätt när man tar någon av Marios klassiska powerups.

Men ta mig för all del inte på orden, gå in och själv och upptäck nya sätt att spela en gammal klassiker på.

Inga kommentarer: