Retro-Citatet

"Jag skulle inte vilja råda någon att börja skriva spel. Det är en mycket arbetsam tillvaro. Alla får väl lust att lägga av. Det är ju alltid programmerarna som får ta alla smällarna när producenterna inte klarar av sitt arbete. Det finns ingen verksamhet som sköts som spelindustrin."
- Intervju med Mark McCubbin från 1991-

2010-05-13

Pac-man lever (bokstavligen)!

Samarbets-sajten Retro Garden rapporterar att 30-årsjubiléet av Pac-Man kommer få ett speciellt firande på "Museum of Modern Computing" i Swindon i England senare denna månad.

Besökarna kommer förutom en specialutställning att bjudas på möjligheten att spela två varianter av Pac-Man under dagen. Dels får man chansen att spela originalet på storbildsskärmen vid Wharf Green, och dels kommer det att arrangeras ett mänskligt Pac-Man-spel. Huruvida spelaren styr Pac-Man eller får vara honom (fps?), samt om spökenas AI kommer att bero på vilka som spelar dem är oklart, men det låter spännande.

Så befinner du dig i södra England den 22:a maj och vill ta del av firandet av spelvärldens första superstjärna är det bara att ta dig till Swindons Wharf Green.

Mer information hittar du här!

Inga kommentarer: