Retro-Citatet

"Jag skulle inte vilja råda någon att börja skriva spel. Det är en mycket arbetsam tillvaro. Alla får väl lust att lägga av. Det är ju alltid programmerarna som får ta alla smällarna när producenterna inte klarar av sitt arbete. Det finns ingen verksamhet som sköts som spelindustrin."
- Intervju med Mark McCubbin från 1991-

2010-04-04

Ny mässa slår upp portarna i Göteborg

Den 24:e april bör alla med det minsta intresse för spel bortom dagens konsoller bege sig till Göteborg. Där anordnas nämligen Retrospelsmässan, något som man hoppas ska bli en årligen återkommande händelse.

Där kommer besökarna få chansen att inte bara titta på, utan även prova, klassiska konsoller och spel från 1970-talet och framåt. Utöver en rad spelsamlingar som visas upp kommer det även finnas möjlighet att köpa spel och konsoller. Vill man själv sälja av lite saker går det att boka ett bord, men dessa är begränsade så det gäller att vara ute i god tid.

Dessutom anordnas en hel del tävlingar i olika spel där man kan vinna priser. Tonvikten verkar vara lagd på Nintendo-konsoller med tävlingar i bland annat Ice hockey (NES), Super Mario bros (NES) och Super Mario kart (SNES).

Mässan håller till i Kulturhuset Oceanen, slår upp portarna kl 10.00 och stänger samma kväll kl 20.00. All information ni behöver hittar ni på Retrospelsmässans officiella hemsida.

Om ni mot all förmodan missar mässan så kommer ni att kunna läsa om den här på Retroguiden längre fram.

2 kommentarer:

Nils sa...

Låter grymt! :-)
Ska försöka åka till Göteborg, bor i Varberg..

Anonym sa...

Vi som arrangerar är tacksamma för att ni har uppmärksammat den kommande mässan och lagt ut ett gott ord för oss

/mvh
WERY