Retro-Citatet

"Jag skulle inte vilja råda någon att börja skriva spel. Det är en mycket arbetsam tillvaro. Alla får väl lust att lägga av. Det är ju alltid programmerarna som får ta alla smällarna när producenterna inte klarar av sitt arbete. Det finns ingen verksamhet som sköts som spelindustrin."
- Intervju med Mark McCubbin från 1991-

2010-04-07

Hur man gjorde spel förr i tiden...

Har du någonsin undrat hur det ser ut i de där spelfabrikerna som spottade ur sig klassiker på klassiker? Hur var miljöerna där egentligen? Bilden nedan visar var Arkanoids beståndsdelar massproducerades men det finns fler. Hur tillverkade man till exempel Marios svampar, Tetris-klotsarna, Sonics guldringar?

Det franska spel/mode/design-magasinet Amusement visar upp några exklusiva bilder inifrån spelbranschens egen drömfabrik. Så klicka er in och se dessa magiska tillverkningsdepåer tillsammans med lite bakgrundshistorik för varje tillverkningsställe.

Bloggen Sugoi uppmärksammade denna sajt/tidning lite i förbigående i ett inlägg redan förra året men fler gallerier har tillkommit sedan dess och sajtens bilder är värda att uppmärksammas flera gånger. Som gammalt Populous-fan har galleriet God Game blivit något av en favorit. Kolla in själva!

Inga kommentarer: