Retro-Citatet

"Jag skulle inte vilja råda någon att börja skriva spel. Det är en mycket arbetsam tillvaro. Alla får väl lust att lägga av. Det är ju alltid programmerarna som får ta alla smällarna när producenterna inte klarar av sitt arbete. Det finns ingen verksamhet som sköts som spelindustrin."
- Intervju med Mark McCubbin från 1991-

2010-03-29

Uppdateringar

Ny varannandags-måndag. För er som inte följde min annorlunda Twitter-feed i helgen kan jag tala om att jag numera sitter invald i Riksförbundet Goodgames styrelse. Goodgame verkar för att spel ska accepteras som kulturform på samma sätt som t ex film. Dessutom arbetar man för att öka möjligheterna till spelande för alla genom att uppmuntra människor att bilda föreningar enligt gammal svensk tradition. Är det någon som vill veta mer kan ni mejla mig på kontakt [@] retroguiden.se eller kolla in på GG:s hemsida. men nu raskt vidare till nya emulator-uppdateringar.


CCS64 v3.8

Det var ett bra tag sedan sist men den svensk-utvecklade C64-emulatorn CCS64 kommer nu äntligen i ny version. I skrivande stund har jag ännu inte kunnat utröna de exakta förändringarna men i regel är det att rekommendera den senaste version av ett program. Den nya versionen heter 3.8 och finns att ladda ned här. Glöm bara inte att CCS64 är shareware (kostar motsvarande 30 USD) så överväg om det är värt att stödja utvecklingen av programmet om du använder det ofta. Inte minst kanske av patriotiska orsaker.

* * *

Ootake är det udda namnet på den bästa kostnadsfria PC engine-emulatorn. Bland de nya funktionerna kan nämnas bättre inställningsmöjligheter för bilden samt kompatibilitetsförbättringar för en handfull spel, däribland Gradius II och Vasteel. Det nya versionsnumret är 2.34 och emulatorn kan laddas ned här.

* * *

Bsnes 0.063 är ute och därmed fortsätter en av de flitigaste emulatorutvecklarna att prestera. Den största nyheten från skaparen Byuu är förbättringarna i emulatorns noggrannhet (dvs hur när emulatorn ligger en äkta Snes), varav nästan alla uppges vara helt nya och unika för just Bsnes. Listan över förändringar finns på hemsidan och emulatorn kan laddas ned här.

* * *

Övrigt nytt att förtälja är att det tagits ett principbeslut om att flytta över Retroguiden till en Wordpress-baserad plattform. Åtminstone tills det blir klart med ett helt egen-utvecklad dito. Men det lär dock dröja ytterligare ett tag till innan det projektet är realiserat så håll ut, speciellt ni som liksom jag sitter med Firefox och får knepiga radbrytningar och liknande då och då. Det kommer bli bättre.

2 kommentarer:

Maria -STR/+CHA sa...

En varning bara om du ska importera dina Blogspotinlägg till en WP-installation:

1) Bilderna kommer inte att följa med.
2) Blogspot tillåter inte dubbelpublicering, dvs att gamla inlägg på ny blogg existerar parallellt med gamla inlägg på gammal blogg.
3) Bilderna och gamla bloggen riskerar alltså att raderas av Blogspot.

Så börja fundera redan nu på hur du ska flytta över bilderna. Om det nu är så att du ska importera Blogspotinläggen till WP. Om inte så kör hårt på bloggplattformsbytet, jag förespråkar WP starkt. Har du några frågor om WP så är det bara att höra av dig. ^^

Thomas sa...

Tack för tipsen. Exakt hur jag gör med bilderna tål att tänkas på. I värsta fall får jag lägga in dem manuellt men kanske lutar det åt att jag helt enkelt skippar bilderna. Det hänger lite på hur upplägget på WP blir. Bilderna ligger kvar på min hårddisk så jag behöver åtminstone inte spara ned dem.
Vad det gäller punkt 2 & 3 känns det som att det kan kvitta. Jag har ändå jobbat in .SE-domänen några månader så folk borde kunna hitta till bloggen ändå.