Retro-Citatet

"Jag skulle inte vilja råda någon att börja skriva spel. Det är en mycket arbetsam tillvaro. Alla får väl lust att lägga av. Det är ju alltid programmerarna som får ta alla smällarna när producenterna inte klarar av sitt arbete. Det finns ingen verksamhet som sköts som spelindustrin."
- Intervju med Mark McCubbin från 1991-

2010-02-01

Uppdatering

Det är kul att kunna konstatera att det börjar röra på sig på Snes-fronten igen. Förutom Byuu som håller fanan högt med sitt Bsnes har det annars inte hänt så mycket övriga emulatorer. För ett par veckor sedan släpptes dock äntligen en ny version av klassikern Snes9x. Listan på förbättringar är lång men som exempel kan nämnas förbättrat stöd för Vista, Windows 7 samt ett helt nytt menysystem i GTK för bättre integrering i Linux-system.

Version 1.52 hittar du här.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Det finns många fler open source-emulatorer som är sjukt intressanta. Nyheter hittar du t ex här: http://www.emucr.com/

Mest spännande tycker jag är Dolphin, som fungerar extremt bra, även för Wii-spel. Men jag vet att det här är -retro- -guiden.

Även Zsnes är fortfarande under utveckling, men inget intressant händer där, faktiskt. Ljudet fungerar inte ens längre.

Thomas sa...

Japp, det formligen kryllar av emulatorer för alla upptänkliga plattformar. Jag har valt att hålla mig till de som fungerar bra och som jag själv testat och kan rekommendera. I vissa fall har jag uteslutit en del för att det redan finns fullgoda alternativ som är bättre.

Dolphin är som du säger spännande (fast "extremt bra" tycker jag är att ta i), men även om jag kan börja betrakta GC som retro så är Dolphin enligt mig inte riktigt "där" än.

Sedan finns det förstås många emulatorer jag inte har koll på (än) så precis som när jag lade till MSX-emulatorerna är jag öppen för förslag.

Jag tackar dock för länktipset!