Retro-Citatet

"Jag skulle inte vilja råda någon att börja skriva spel. Det är en mycket arbetsam tillvaro. Alla får väl lust att lägga av. Det är ju alltid programmerarna som får ta alla smällarna när producenterna inte klarar av sitt arbete. Det finns ingen verksamhet som sköts som spelindustrin."
- Intervju med Mark McCubbin från 1991-

2010-01-29

ATARI släpper ny konsoll

 

Nja, rubriken är väl som bäst tvetydig. Det är alltså inte någon nästa-generationskonsoll man kommer med utan en ny version av deras 33 år gamla klassiker Atari 2600.

Enheten, som är runt två tredjedelar av orginalet, kommer med 40 klassiska spel inbyggda i maskinen och kopplas direkt i TV:n. Märkligt nog har man satsat på bakåt-kompatibilitet för alla släppta spelkontroller till originalmaskinen men en port för de gamla spelkassetterna lyser med sin frånvaro.

Konsollen kallas Atari Flashback 2+ och priset är satt till 29.99 USD och maskinen släpps i begränsad upplaga. Dessvärre är förhandsbokningarna via webbsidan endast för boende i USA varför vi i resten av världen får hoppas på att hinna med när den släpps till handlarna den 22:a februari.

Inga kommentarer: