Retro-Citatet

"Jag skulle inte vilja råda någon att börja skriva spel. Det är en mycket arbetsam tillvaro. Alla får väl lust att lägga av. Det är ju alltid programmerarna som får ta alla smällarna när producenterna inte klarar av sitt arbete. Det finns ingen verksamhet som sköts som spelindustrin."
- Intervju med Mark McCubbin från 1991-

2009-08-17

Uppdateringar

Återigen dags för en uppdatering av utvalda delar av emulator-världen. Det händer inte så mycket i dagsläget och det kan bero på att sommaren börjar lida mot sitt slut.

WinUAE.net som huserar Amiga-emulatorn med samma namn ligger nere sedan en tid tillbaka. Emulatorn går dock fortfarande att ladda ned från projektets Sourceforge-sida.

* * *

VisualBoyAdvance-M har hunnit uppdateras ett par gånger sedan sist. Bland nyheterna finns stöd för Windows 7 samt en helt ny ljuddrivrutin. Den sistnämnda orsakade en krasch hos mig men andra där ute med andra konfigurationer har kanske bättre lycka. (När jag bytte till DirectSound 8 flöt allt på normalt).

Samtidigt söker man fler personer som vill vara med och utveckla emulatorn i någon form. Så har du kunskaper inom följande områden - och lite fritid över - så kan du höra av dig via projektets hemsida:

# Nullsoft Scriptable Install System
# General Purpose GPU computing
# Multi-Core CPU development
# ARM emulation
# GB/GBA development (for ex. with devKitPro)

Det nya versionsnumret är 1.8.0 SVN 891 och kan laddas ned här.

Inga kommentarer: