Retro-Citatet

"Jag skulle inte vilja råda någon att börja skriva spel. Det är en mycket arbetsam tillvaro. Alla får väl lust att lägga av. Det är ju alltid programmerarna som får ta alla smällarna när producenterna inte klarar av sitt arbete. Det finns ingen verksamhet som sköts som spelindustrin."
- Intervju med Mark McCubbin från 1991-

2009-08-13

Ny-gammal spelmusik från SegaStoppa pressarna! Nu kommer äntligen samlingen ni väntat på. Eller nja, kanske inte ändå, men lite förvånad blir man över nyheten att Sega släpper en hel cd med musiken från de olika Alex Kidd-spelen. De som läste min Alex Kidd i Monster world-genomgång häromdagen vet vad jag tycker om den musiken. Senare spel i serien är innebar ingen avsevärd förbättring men uppenbarligen anser man från Sega-håll att det finns fans därute.

Det lär dock inte bara bli raka versioner från spelen. Enligt uppgifter ska Takenobu Mitusyoshi medverka så det verkar bli en del om-arrangerande musikstycken. Sedan tidigare finns en Shinobi-samling och parallellt med AK-samlingen släpper man också en CD kallad Sega Motorcycle Music History med musik från bland annat Enduro racer. Den verkar, på förhand, vara ett bättre köp men den som lever får se. Eller i det här fallet 'höra'!

Inga kommentarer: