Retro-Citatet

"Jag skulle inte vilja råda någon att börja skriva spel. Det är en mycket arbetsam tillvaro. Alla får väl lust att lägga av. Det är ju alltid programmerarna som får ta alla smällarna när producenterna inte klarar av sitt arbete. Det finns ingen verksamhet som sköts som spelindustrin."
- Intervju med Mark McCubbin från 1991-

2009-06-22

Uppdatering av bloggen

Mindre än en månad efter den förra uppdateringen kommer WinUAE i version 1.6.1. Det mesta handlar om buggfixar så kolla in projektets hemsida för en komplett lista och
nedladdningsbara filer.

* * *

Återigen har gruppen bakom Stella hunnit prångla ut ännu en uppdatering. Man har bland annat hunnit rätta till en del fel med OpenGL-stödet och förbättrat programmets möjligheter att skilja på PAL och NTSC-spel. Mer information finns på Atari 2600-emulatorns hemsida.

* * *

Äntligen verkar det hända en del med Gameboy-emulatorn Visualboyadvance-M. Mest buggfixar även här men det går åtminstone framåt. Utvecklarna bakom emulatorn har som mål att sammanfoga de bästa funktionerna från de olika versioner av Visualboyadvance som utvecklas separat. Stöd finns, eller planeras, för GB/SGB/GBC samt Gameboy advance. Senaste uppdateringen heter 1.8.0 SVN 878 och finns att ladda ned här.

Inga kommentarer: