Retro-Citatet

"Jag skulle inte vilja råda någon att börja skriva spel. Det är en mycket arbetsam tillvaro. Alla får väl lust att lägga av. Det är ju alltid programmerarna som får ta alla smällarna när producenterna inte klarar av sitt arbete. Det finns ingen verksamhet som sköts som spelindustrin."
- Intervju med Mark McCubbin från 1991-

2009-06-19

Röststyrd Mario nästa?

Project Natal i all ära, men redan i början på 1900-talet uppfanns Tereminen, även kallat Theremin, Thereminvox eller Aetherophone. Det var ett tidigt elektroniskt musikinstrument där två antenner fångade upp musikutövarens handrörelser och på det sättet skapades olika ljud i olika volymnivåer.

Nyligen postade användaren Conquerearth en Youtube-video där han demonstrerade hur man kan omvandla musiken från Tereminen i realtid och sedan koppla det till olika värden på X och Y-skalor för att därefter applicera det till en virtuell handkontroll i en emulator. Resultatet ser ni i videon nedan.Men det tar inte slut där. Enligt Conquerearth kan samma teknik användas för att styra Mario med en elgitarr, en fiol eller till och med koppla in en mikrofon och styra Mario med rösten! Det sistnämnda vore något för alla de som suttit och skrikit åt den lille rörmokaren.

- Hoppa då, din jävel. (Mario hoppar.)
- Spring. (Mario joggar.)
- Spriiing. (Mario springer för allt vad tygen håller.)
- Nej, du kan ju för fan inte springa rakt ut i tomma luften. Du är ju värdelös din lilla skit. Far åt helvete! (Mario dör, släcker ned och går hem. Spelet raderar sig själv.)


Fotnot: För övrigt måste man bara älska en kille med sådan T-shirt

2 kommentarer:

Khelben sa...

Den var kul!

Thomas sa...

Ja visst var den det? Nu fattas bara att jag får prova på riktigt. Jag kan lova att en kväll med mitt usla tålamod får den gamle rörmokaren att söka ny fristad i Green hill zone!