Retro-Citatet

"Jag skulle inte vilja råda någon att börja skriva spel. Det är en mycket arbetsam tillvaro. Alla får väl lust att lägga av. Det är ju alltid programmerarna som får ta alla smällarna när producenterna inte klarar av sitt arbete. Det finns ingen verksamhet som sköts som spelindustrin."
- Intervju med Mark McCubbin från 1991-

2009-05-06

Spelklassiker läggs ned



Jag har tidigare skrivit om den svenska poddradioprogrammet Spelklassiker och i förrgår lade dess skapare Tobias Jensen upp det sista(?) programmet på webbsajten.

I ett slags förord till programmet motiverar han programmets nedläggning med bristande motivation men håller ändå dörren öppen för en eventuell sporadisk fortsättning.

Ett flertal intressanta gäster och spel har passerat revy under de tio program som producerats. Även undertecknad blev tillfrågad att medverka för ett par månader sedan men tyvärr gick det i stöpet på grund av tekniska problem.

Hur som helst är det en god retrospelskälla som nu går i graven (eller läggs på is) och jag hoppas att någon plockar upp den stafettpinne som Tobias sprungit med under det senaste året. För programmet lämnar ett hål efter sig på den svenska poddradiohimlen.

Systerprogrammet Spelklassiker musik fortsätter dock som vanligt varje vecka.

Inga kommentarer: