Retro-Citatet

"Jag skulle inte vilja råda någon att börja skriva spel. Det är en mycket arbetsam tillvaro. Alla får väl lust att lägga av. Det är ju alltid programmerarna som får ta alla smällarna när producenterna inte klarar av sitt arbete. Det finns ingen verksamhet som sköts som spelindustrin."
- Intervju med Mark McCubbin från 1991-

2009-04-04

RetroCity läggs ned

Jag laddade ned episod 27 igår av IGN:s fantastiska podcast RetroCity. Podcasten som leds av en djupsinnig och kunnig Levi Buchanan är, trots vissa brister, den bästa podcast för retrospel som jag hittat så här långt. (Även om svenska Spelklassiker inte ligger långt efter).Därför var det en tråkig överraskning när Levi annonserade att det 27:e avsnittet blir det sista. Podcasten som startade i mars förra året har haft fokus på såväl spelhistorik som specifika djuplodande diskussioner och tankar om fenomen och företeelser i spelvärlden. Ofta med en koppling till dagens spel. Det senaste (sista) avsnittet ställde till exempel frågan om Pitfall berättar en bättre historia än Uncharted, vilket är ganska typisk frågeställningen för den här podcasten.

Nu är det alltså slut även om Levi lovar att RetroCity kommer att dyka upp då och då i andra sammanhang. Jag och många med mig kommer definitivt att sakna den Master System-förälskade mannens tankar och berättelser.

RetroCitys sista podcast kan hämtas här: http://retro.ign.com/articles/968/968328p1.html

3 kommentarer:

Overcow sa...

Du har ju alltid kvar RetrofroceGO! Det överlägset bästa podcastet alla kategorier.

http://www.retroforcego.com/

Thomas sa...

Sant. Jag har iofs inte hunnit lyssna så mycket på den hittills men desto större anledning nu då att göra det.

Tobias J. sa...

Jag som har flera gånger funderat på att börja lyssna på podcasten men liksom inte kommit igång. Men nåväl, det fina med retro är ju att det aldrig blir för gammalt. Så 27 avsnitt att plöja igenom är ingen fy skam :)