Retro-Citatet

"Jag skulle inte vilja råda någon att börja skriva spel. Det är en mycket arbetsam tillvaro. Alla får väl lust att lägga av. Det är ju alltid programmerarna som får ta alla smällarna när producenterna inte klarar av sitt arbete. Det finns ingen verksamhet som sköts som spelindustrin."
- Intervju med Mark McCubbin från 1991-

2009-02-12

CronosoftTrodde du att datorer som Spectrum och Commodore 64 var 'döda'? Då har du uppenbarligen inte hört talas om Cronosoft, ett programhus som specialiserar sig på nya eller tidigare outgivna spel till äldre maskiner som Spectrum, Vic-20, C64 och Amstrad CPC.

Från sitt vardagsrum producerar grundaren Simon Ullyatt nya högkvalitativa titlar från hela världen med snygga färgomslag och instruktionsinlägg. Precis som spelen såg ut under maskinernas storhetstid. Man letar hela tiden efter nya skickliga spelutvecklare och erbjuder utvecklaren royalties på upp till ett pund per enhet.

I framtiden hoppas man kunna erbjuda spel till bland annat Atari ST, Amiga samt konsoller som Atari 2600 och Gameboy.

Priserna är fullt acceptabla och ligger mellan 2 och 5 pund och frakten på ytterligare ett par pund. Klicka på inläggets rubrik för att komma till Cronosofts hemsida.

1 kommentar:

Bankoiia sa...

Underbart initiativ!