Retro-Citatet

"Jag skulle inte vilja råda någon att börja skriva spel. Det är en mycket arbetsam tillvaro. Alla får väl lust att lägga av. Det är ju alltid programmerarna som får ta alla smällarna när producenterna inte klarar av sitt arbete. Det finns ingen verksamhet som sköts som spelindustrin."
- Intervju med Mark McCubbin från 1991-

2009-02-07

Boris Hackar


(Klicka på bilden för en större version)

Här är en rolig sida ur tidningen Svenska Hemdatorhacking (senare Svenska Hemdatornytt). Bilden längst ned visar den nya Atari-modellen. Den har fått en inbyggd diskettstation. Bilden ovanför är mer intressant.

Bilderna är tagna på CeBIT-mässan i Hannover 1986 och någon lycklig utställare har lyckats få dit tennisstjärnan Boris Becker. Jösses vad unga tennisstjärnorna var på den tiden. Och ser inte Boris ut lite som Brat Pack-medlemmen Anthony Michael Hall?

Det roliga med bilden är det som står i bildtexten längst ned: "Tennisstjärnan Boris Becker prövar Hacking". Satt man framför en dator på 80-talet och gjorde något annat än att spela så hette det ofta att man sysslade med Hacking. Speciellt efter filmen WarGames. Då ville alla Hacka. Hacking med stort 'H'.

Det skulle inte förvåna mig om Boris, på den här bilden, är på väg rakt in i Pentagons huvuddator. Gjorde Stefan Edberg någonsin något sådant?

Inga kommentarer: