Retro-Citatet

"Jag skulle inte vilja råda någon att börja skriva spel. Det är en mycket arbetsam tillvaro. Alla får väl lust att lägga av. Det är ju alltid programmerarna som får ta alla smällarna när producenterna inte klarar av sitt arbete. Det finns ingen verksamhet som sköts som spelindustrin."
- Intervju med Mark McCubbin från 1991-

2009-01-22

En doft av ny-retro för Wii

Det är inte riktigt ett retrospel, men väl ett retrodoftande spel. Wiifanboy rapporterar att den nedräkningen på den webbsida som Sega satt upp kommer att avtäcka ett nytt spel som skall vara en satir på plattformsspel från 8-bitarskonsollerna. Pole's Big Adventure som spelet heter kommer att släppas för nedladdning till Nintendo Wii och ska enligt artikeln kosta 500 poäng. Spelsajten Joystiq har till och med lyckats få tag i några bilder från spelet som inte ser ut att tillhöra den högre 8-bitsskolan vad det gäller grafik, men med tanke på spelets innehåll lär det nog bli populärt ändå.

Datumet för releasen är preliminärt satt till 3:e februari men det är oklart i dagsläget när och om spelet kommer till Europa. Kanske avslöjas även det när nedräkningen når noll om ungefär 38 timmar.

Inga kommentarer: