Retro-Citatet

"Jag skulle inte vilja råda någon att börja skriva spel. Det är en mycket arbetsam tillvaro. Alla får väl lust att lägga av. Det är ju alltid programmerarna som får ta alla smällarna när producenterna inte klarar av sitt arbete. Det finns ingen verksamhet som sköts som spelindustrin."
- Intervju med Mark McCubbin från 1991-

2008-07-02

Classic Retro Games

Det är nog många läsare av Retroguiden som vid ett eller flera tillfällen aldrig har hört talas om spelen jag lyfter fram i rampljuset. Handen på hjärtat, hur många hade egentligen hört talas om Cadash?

Förutom sådana som jag, vars mål är att se tillbaka och minnas, finns det de som går ett steg längre. De försöker återskapa de gamla spelen för våra nya datorer. Så har man inte råd att ge sig ut och jaga retrospel varje månad finns det sidor som Classic Retro Games som erbjuder nya versioner av våra gamla klassiker helt gratis.

Här finns nya versioner av Super Mario Bros, Rick Dangerous, Lemmings och många andra gamla favoriter. En del är riktigt bra och andra sämre, och det kanske aldrig blir som orginalspelet kändes en gång i tiden. Men har man inget annat alternativ är detta fullt tillräckligt. Och kanske kan du hitta en ny favorit?

Inga kommentarer: