Retro-Citatet

"Jag skulle inte vilja råda någon att börja skriva spel. Det är en mycket arbetsam tillvaro. Alla får väl lust att lägga av. Det är ju alltid programmerarna som får ta alla smällarna när producenterna inte klarar av sitt arbete. Det finns ingen verksamhet som sköts som spelindustrin."
- Intervju med Mark McCubbin från 1991-

2010-06-21

Uppdateringar

Inte mycket nytt på emulatorfronten. Själv är jag inbegripen i lägenhetsflyttar ett tag framöver så det kan hända att uppdateringarna blir korta och av nyhetskaraktär den närmaste tiden. Men sedan kör jag hårt igen och någonstans vid en nära horisont ligger en genomgång av Kid Icarus samt en och annan överraskning.

* * * 

Ingen ny version av WinUAE (Amiga) än men däremot en förvarning om att en kan dyka upp i slutet av denna månad. Den kommer inkludera efterlängtade uppdateringar av gränssnittet. WinUAE är en av de bästa emulatorerna där ute alla kategorier, men den är också en av de mer komplicerade att konfigurera så förhoppningsvis hjälper det om man strömlinjeformar gränssnittet ytterligare.

* * *

Den enda uppdateringen denna gång kommer från gruppen bakom OpenMSX. Det är främst två stora nyheter i denna version. Det ena kallar de "Reverse" och är en slags tillbakaspolningsfunktion som till exempel kan användas för att gå tillbaka och rätta till misstag i spelandet eller för att se mer noggrant vad som kanske orsakade en krasch. Den andra nyheten är att OpenMSX nu har stöd för de Laserdisc-spel som släpptes till formatet vilket säkert kan glädja de som inte har plånbok nog att köpa in den kostsamma utrustningen.

Den nya versionen heter 0.8.0 och finns att hämta hem här.

Inga kommentarer: