Retro-Citatet

"Jag skulle inte vilja råda någon att börja skriva spel. Det är en mycket arbetsam tillvaro. Alla får väl lust att lägga av. Det är ju alltid programmerarna som får ta alla smällarna när producenterna inte klarar av sitt arbete. Det finns ingen verksamhet som sköts som spelindustrin."
- Intervju med Mark McCubbin från 1991-

2010-03-12

Brittiska influenser i framtiden

Retro Game Reviews and Features by Retro Garden

Igår blev det klart med ett samarbete mellan med den brittiska spelsajten Retro Garden och Retroguiden.
Retro Garden drivs av Rhys Wynne och täcker spel till de flesta stora retrosystem samt även vad man kallar för modern retro - nya versioner eller nya spel som görs i retrostil.

Samarbetet kommer initialt att innebära utbyte av artiklar och recensioner så räkna med lite mer variation och brittiska influenser här på Retroguiden framöver.

* * *

I skrivande stund är det lite mer än en timme kvar innan omröstningen till Sveriges bästa spelblogg 2009 stänger. Enligt en artikel publicerad på Level7 häromdagen är det jämt mellan ett fåtal bloggar som dragit ifrån de övriga. Slutresultatet ska bli spännande att höra.

Själv petade jag in min röst tidigare ikväll och valet föll på den konstnärliga favoriten Sugoi som författas av Docstero (alias Linus). (Ja, det tar emot att rösta på mig själv). Men det var sannerligen inte helt lätt att välja.

På Sugoi pågår f ö en tävling där man kan vinna 2 biljetter till Dataspelsgalan, där man förutom möjligheten att träffa mig och prata retro även får mingla med andra bloggare och skribenter, allehanda branschpersoner, äta god mat samt avnjuta trevlig underhållning.

Men i denna självande sista timme innan vallokalen stänger säger jag som tyskarna och önskar alla nominerade "Hals- och benbrott", vilket faktiskt är en lyckönskning (så att ingen missuppfattar mig).

2 kommentarer:

Unknown sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
Unknown sa...

Otroligt tacksam för din röst, himla roligt när personer uppskattar det man gör :)