Retro-Citatet

"Jag skulle inte vilja råda någon att börja skriva spel. Det är en mycket arbetsam tillvaro. Alla får väl lust att lägga av. Det är ju alltid programmerarna som får ta alla smällarna när producenterna inte klarar av sitt arbete. Det finns ingen verksamhet som sköts som spelindustrin."
- Intervju med Mark McCubbin från 1991-

2009-05-04

Uppdatering av bloggen

Efter en riktigt tuff arbetsvecka förra veckan har mitt dåliga samvete för Retroguidens tystnad förvandlats till praktisk handling. För att hålla allting fräscht och uppdaterat börjar jag därför veckan med att gå igenom lite nyheter på emulator-fronten.

Atari 2600-emulatorn Stella befäster sin position som en av de flitigast uppdaterade emulatorerna. Version 2.7.7 innehåller några rättade buggar och förbättrat ljud för Pitfall 2.

* * *

Svenskutvecklade Commodore 64-emulatorn CCS64 (Per Håkan Sundell) kommer med några efterlängtade förbättringar i version 3.7. Bl a har Per förbättrat joystick-hanteringen med mer detaljerad konfiguration samt stöd för upp till 16 joysticks. Dessutom har emulatorn fått bättre Vista-kompatibilitet samt en del bugg-rättelser.

* * *

Byuu har övergett Super game boy-emuleringen i Bsnes då han inte fått ordning på koden, men han lovar att försöka lägga till fungerande stöd i framtiden om någon annan lyckas med det. I gengäld bjuder version 0.045 på fullt stöd för alla 26 titlar som använder sig av SA 1-chippet. (Bl a Kirby super star och Super Mario RPG).

* * *

Trots den blygsamma ökningen av versionsnumret (0.13.0 --> 0.13.1) presenterar utvecklarna av ScummVM en lång lista med rättade buggar. Bland annat har man fixat ljudrelaterade problem i en rad spel.

* * *

Bland övriga emuleringsnyheter kan man nämna att DOSBox blivit utnämnt till månadens projekt på Sourceforge. Läs mer här.

Enligt artikeln verkar vi kunna förvänta oss en ny version någon gång innan månadens slut.

Inga kommentarer: