Retro-Citatet

"Jag skulle inte vilja råda någon att börja skriva spel. Det är en mycket arbetsam tillvaro. Alla får väl lust att lägga av. Det är ju alltid programmerarna som får ta alla smällarna när producenterna inte klarar av sitt arbete. Det finns ingen verksamhet som sköts som spelindustrin."
- Intervju med Mark McCubbin från 1991-

2008-11-08

Michael Crichton avliden

Författaren Michael Crichton (1942-2008) avled häromdagen. Förutom en lång rad böcker som många blev till filmsuccéer hann den 66-årige läkar-utbildade Michael även med att regissera film (bl a Westworld, Koma och Runaway) och skapa en TV-serie (Cityakuten).

Mindre känt är dock att Michael även var involverad i spelbranshcen, och det på ett tidigt stadie. 1984 skapade denne mångsysslare textäventyret Amazon som fick stor framgång. Spelet omnämns ofta som banbrytande genom att det var det första textäventyret med färggrafik och musik, något som även Wikipedia nämner. Detta är förvisso inte sant då det fanns grafiska textäventyr på marknaden redan innan Amazon släpptes, men produktionsvärdet på spelet var definitivt högt och det kommer att tittas närmare på här på Retroguiden inom en snar framtid.

Inga kommentarer: