Retro-Citatet

"Jag skulle inte vilja råda någon att börja skriva spel. Det är en mycket arbetsam tillvaro. Alla får väl lust att lägga av. Det är ju alltid programmerarna som får ta alla smällarna när producenterna inte klarar av sitt arbete. Det finns ingen verksamhet som sköts som spelindustrin."
- Intervju med Mark McCubbin från 1991-

2008-11-04

Good Old Games


Good Old Games heter en sajt som nyligen har öppnat sina portar för allmänheten. På sajten erbjuder man äldre spel för PC till väldigt humana priser. Målsättningen är att inget spel ska kosta mer än 10 dollar och i dagsläget finns det runt 50 titlar att välja på. Bland dessa hittar man klassiker som Fallout, Disciples, Earthworm Jim, MDK och Sensible Soccer.

Utöver själva spelen lägger man också till extra material till många spel. Det kan röra sig om skrivbordsbilder, storyboards, tipsböcker, hela soundtracks och mycket annat.

Men det bästa av allt är att spelen är helt DRM-fria. Har du köpt ett spel kan du installera det på vilken dator du vill och dessutom får du ladda ned det hur många gånger du vill.

En egen stab av programmerare ser till att spelen anpassas och optimeras för såväl Vista som Xp, (inget Linux tyvärr), och skulle man få problem ändå erbjuder sajten teknisk support.

Gog är än så länge i beta-stadiet men man lovar att öppna sajten i skarpt läge inom ett år. Tänk om någon svensk sajt kunde haka på det här.

2 kommentarer:

Gwellmyn sa...

Känns lite fattigt på spel förtillfället, men det är som du skriver bara i ett beta-stadie, så om något år är det förhoppningsvis betydligt matnyttigare.

Tobias sa...

Vill bara tacka för en sjukt bra blogg om retrospel. Tack Thomas!